Bu Köklü Altcoin Milyarlık Transfer Gördü! Düşüş Sinyali Mi?

Eylül’ün ilk haftası IMX, APE ve SUI gibi popüler projelerin milyonluk kilit açılımına şahit olacak. Bunun öncesinde, köklü bir altcoin milyarlık transferle manşetlere ulaştı. Serbest kalan milyon dolarlık fon fiyat düşüşü endişelerine yol açıyor.

Eylül, popüler altcoin projelerinin dev token unlock etkinlikleriyle başladı

Önde gelen Blockchain şirketi Ripple, Cuma günü aylık sürüm stratejisinin bir parçası olarak 1 milyar XRP’nin daha kilidini açtığını duyurdu. Bu hamle, Ripple’ın XRP likiditesini sürdürmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda işletmelerin sınır ötesi işlemlerde XRP’yi kullanmasına fırsat tanıyor. Ancak artan arz nedeniyle XRP fiyatlarında geçici bir düşüş meydana geldi.

On-chain izleyicisi Whale Alert, 1 Eylül’de dört farklı işlemde toplamda 1 milyar XRP’nin serbest kaldığını bildirdi. İlk olarak, 300 milyon XRP serbest kaldı ve 153 milyon dolar dolaşıma girdi. Ardından, 51 milyon dolarlık 100 milyon XRP’nin kilidi açıldı. Son olarak, Ripple tarafından yapılan iki işlemde toplamda 600 milyon XRP serbest bırakıldı. Bu da 300 milyon doların üzerinde bir değere denk geliyor. Dolayısıyla, toplamda 500 milyon doların üzerinde XRP dolaşıma katıldı.

Ripple’ın bu stratejisi, XRP’nin kullanımını teşvik etme amacı taşısa da, kısa vadede arzın artışı nedeniyle XRP fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu. Altcoin balinaları da token unlock etkinliğine yüklü transferlerle eşlik ediyor.

Bu XRP balinası Binance cüzdanına 10 milyon dolar aktardı

Whale Alert daha sonra, bir balinanın, değeri 10 milyon dolardan fazla olan 19.92 milyon XRP’yi kripto Binance’e aktardığını bildirdi. Bu transfer, Ripple’ın 1 milyar XRP’nin kilidini açmasının ardından gerçekleşti. Genellikle, XRP’nin kilidini açma işlemleri, altcoin arzındaki artış nedeniyle fiyat düşüşünü takip eder. Ancak Ripple’ın, işletmelerden, ortaklardan ve borsalardan gelen yoğun XRP talebini karşılamak için likidite sağlaması gerekiyor.

Bu sırada altcoin topluluğu, SEC’e karşı kazandığı zaferin ardından Ripple’dan gelecek yeni açıklamaları bekliyordu. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 29 Eylül’de New York’ta etkinlik düzenleneceğini doğrulayarak bu konuda heyecan yarattı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız 13 Temmuz’un Ripple zaferi, altcoin piyasasında köklü değişimlere yol açtı.

XRP fiyatı için sırada ne var? Altcoin yatırımcıları transferlere nasıl tepki verdi?

Güncel analizler, XRP için dört saatlik grafikte yükselen üçgen formasyonunun %12’lik bir kırılmaya işaret ettiğini gösteriyor. Bu kurulum altcoin için kritik 0,6 dolar seviyesine yol açıyor. Ancak, 0,55 dolara ve ardından 0,6 dolara yükselmeden önce likiditeye ihtiyacı var. Bir milyar XRP’nin kilidinin açılması, yeniden toparlanma için likidite sağlayacak. XRP fiyatı şu anda %3,5 üzerinde düşüş gösterdiği için yatırımcılar bir miktar endişe duyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x